in

Bogate nagrade na Ars Sacri u Vižinadi: Najbolje ocijenjeni radovi Martine Brkić i Livija Zoppolata

Ars Sacra Vižinada - Foto Slavko Ledić

Sedamnaesto izdanje likovne manifestacije Ex tempore Ars Sacra u Vižinadi održana je u subotu, 21. rujna. Umjetnici iz Istre i šire regije na Battistelinoj su šterni izložili  svoje radove stvorene na sakralne i slobodne teme. Na iste teme svoje radove izložili su i učenici Osnovne škole iz Vižinade. Proglašeni su najuspješniji radovi već afirmiranih  umjetnika, a i oni učenički kojima su pripale i vrijedne nagrade. Uz prigodan domjenak  svi zajedno:  i umjetnici, i učenici, i nazočni posjetitelji družili su se provodeći tako još jednu nezaboravnu ranojesensku večer uz prekrasne vizure povjesnih spomenika središta Vižinade.

Ars Sacra Vižinada - Foto Slavko Ledić
Ars Sacra Vižinada – Foto Slavko Ledić

Stručni žiri u sastavu: predsjednica Lorela Lorella Limoncin Toth i članovi Marino Baldini i Ester Diklić između 20 pristiglih učeničkih  radova  za najbolje je proglasio 

1. mjesto MARTINA BRKIĆ, 12 g. 

2. mjesto ERIN ARMAN, 13 g. 

3. mjesto NICOLE KOVAČEVIĆ, 9 g. 

Od već afirmiranih likovnih stvaralaca na natječaj je pristiglo 33 umjetnička djela od 23 autora čiji su radovi zadovoljavali propisane uvjete. 

Prva nagrada u iznosu od 1.000 eura, koju osigurava Talijanska unija, dodijeljena je tršćanskom umjetniku Liviju Zoppolatu za djelo Mučenik. Djelo je to koje uspješno izražava realizaciju i upotrebu apstraktnih elemenata unutar prikaza mučeništva. 

Druga nagrada u vrijednosti od 500 eura, koju osigurava organizator ove manifestacije, Zajednica Talijana Vižinada, dodijeljena je Slavici Oplanić iz Novigrada, za diptih Magija Charlotte – Magija Giselle, a žiri ju je ocijenio kao uspješan prikaz plesa slavne balerine Carlotte Grisi, rođene u Vižinadi. 

Treća nagrada u vrijednosti od 300 eura  koju osigurava Općina Vižinada dodijeljena je Vedranu Šilipetru iz Pule za rad Razvoj križa, a ocijenjena je kao virtuozna grafička obrada sakralne teme u definiranoj kompoziciji.

Ars Sacra Vižinada - Foto Slavko Ledić
Ars Sacra Vižinada – Foto Slavko Ledić

Počasna priznanje za temu koja se odnosi na natječaj za sakralnu umjetnost i kao poticaj mladim, budućim umjetnicima koji su se istaknuli svojim stvaralaštvom pripala su: Marinu Jugovcu za skulpturu Gabrijel, Neviji Cvitko za djelo Pogled u bolji svijet, u akrilik tehnici i Antoniji Antonioli za uradak Leone, u akvarel tehnici.

Napisao i snimio Slavko Ledić

Foto Rukometni klub Poreč

Poreč slavio nad turskim Spor Toto SK pred punim tribinima

romobil

Dvoje maloljetnika palo s romobila u Istri: djevojčica teško ozlijeđena