in

Lions klub Poreč otvorio humanitarnu izložbu Ivana Krajine – Od prodaje djela pomagat će potrebitima

Foto Lions klub Poreč

Jučer, 17. listopada 2024., pred velikim brojem prisutnih sugrađana, susjeda i Lionsa iz Poreča i Novigrada, u Galeriji Krajina u Kukcima otvorena je humanitarno-prodajna izložba radova istaknutog porečkog umjetnika Ivana Krajine – Apstrakcije i figuracije, koju je u znak zahvalnosti umjetniku Ivanu Krajini organizirao Lions Club Poreč.

Foto Lions klub Poreč
Foto Lions klub Poreč

Na otvaranju je o stvaralaštvu autora govorila prof. Gordana Restović, dok je porečki gradonačelnik i saborski zastupnik Loris Peršurić otvorio izložbu, naglasivši značaj umjetničkih djela Ivana Krajine za Poreč i zahvalivši mu na doprinosu kulturi grada. Također je istaknuo doprinos Lions kluba Poreč humanitarnim aktivnostima, kojima se kroz 30 godina rada kluba pomoglo velikom broju pojedinaca i institucija u gradu.

Jedna od autorovih učenica pročitala je svoju pjesmu posvećenu umjetniku.

Ivan Krajina dugi niz godina podržava Lions klub Poreč, donirajući svoja djela za humanitarni Lions bal, čime je uvijek pomagao potrebitima kroz humanitarne aktivnosti kluba. Na tome mu veliko hvala.

Na izložbi su izložena djela iz umjetnikovog opusa različitih likovnih tehnika, od akvarela, ulja i gvaševa na platnu, keramike te mozaika, koji su umjetnikova specijalnost i po kojima je Ivan Krajina prepoznat i cijenjen.

Ovom će prodajnom izložbom Lions Club Poreč dio prikupljenih sredstava namijeniti za donaciju u humanitarne svrhe. Sredstva će se dodijeliti pojedincima u potrebi i udrugama koje brinu o osobama s invaliditetom.

Izložba će trajati od 17. do 30. listopada 2024., a moći će se pogledati svaki dan od 17 do 20 sati, osim nedjelje.

Za pripremu izložbe i prostora Lions klub Poreč zahvaljuje autoru Ivanu Krajini, Melaniji Krajini na svesrdnoj potpori, kao i Miri Šaškin i Anđelki Prekalj, članicama Lions kluba Poreč, bez čijeg angažmana ova izložba ne bi bila moguća.

Zahvaljuju i prof. Miri Francetić na odabiru i selekciji izložaka, Vladimiru Bugarinu na ustupljenim fotografijama te prof. Gordani Restović na predgovoru u katalogu.

-Zahvaljujemo svim sadašnjim i budućim kupcima umjetnikovih djela, čime će donirati sredstva u humanitarne svrhe, poručuju Lionsi.

kuglačic

Porečke kuglačice u finalu Europskog kupa