in

NOVIGRAD: Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici. Dolaze Šantek i Prtenjača

Foto Gradska knjižnica Novigrad

U novigradskoj Gradskoj knjižnici započeo je nacionalni program Mjeseca hrvatske knjige koji se održava svake godine od 15. listopada do 15. studenog, a ovogodišnja tema „Pričaj mi“ , inspirirala je sve sudionike programa, jer je pričanje priča jedna od najstarijih vještina ljudske civilizacije sa značajnom ulogom u procesuiranju i razvoju emocija.

Program obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige u novigradskoj Gradskoj knjižnici započeo je 17. listopada predstavljanjem knjige „Ironwoman“ Đurđice Orepić, a u petak 25. listopada novigradskoj publici u Gradskoj knjižnici predstavit će se Damir Šantek s putopisnom knjigom „Ispod površine“. Ovaj prvi hrvatski ronilački putopis s fantastičnim fotografijama podmorja uz ronjenje opisuje brojne civilizacije i kulture, religiju i povijest, sraz čovjeka i mora, neke od najljepših svjetskih plaža, potopljene ljudske sudbine i nadanja, te neizmjerno bogatstvo podvodnog svijeta.

Na samom kraju Mjeseca hrvatske knjige, u utorak 12. studenog, na književni susret u novigradsku knjižnicu stiže Ivica Prtenjača. Ovaj uspješan multižanrovski pisac, s više od 15 izdanja knjiga poezije, priča, romana i drama, svojim djelima osvaja publiku ali i struku, te je do sada nagrađen za knjige poezije (Uzimaj sve što te smiruje, Okrutnost) i romane (Brdo, Sine idemo kući, Plivač, Albert, Tiho rušenje). 

Najmlađim Novigrađanima, od tri do pet godina uz pratnju jednog roditelja, u ovom Mjesecu hrvatske knjige posvećena je jedna radionica, 28. listopada, gdje će se čitanje slikovnice upotpuniti kreativnim druženjem. Djeci od pet do dvanaest godina namijenjeno je večernje čitanje priča o vješticama i čarobnim bićima 31. listopada od 18 do 19 sati. A sve novigradske vrtićke skupine i svi razredi osnovnih škola, u ovom periodu će tradicionalno organizirano dolaziti u posjet knjižnici, gdje će uz pripremljene priče vrijednih djelatnica, upoznati i doživjeti prostor knjižnice kao veselo mjesto za druženje.

Više informacija o programu i radu Gradske knjižnice Novigrad Cittanova potražite na njihovim mrežnim stranicama OVDJE, a o cjelokupnom projektu Mjeseca hrvatske knjige OVDJE.

Ilustracija Pixabay

Ministar turizma najavio oporezivanje prihoda ostvarenih iznajmljivanjem smještaja u domaćinstvima

Sjedište Općine Kaštelir-Labinci i pošta/Foto Tanja Kocijančić

KAŠTELIR-LABINCI: Otvoren natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima