in

NOVIGRAD: U CMIK stigla nova aparatura za ljetno kino

Ljetno kino - Foto CMIK - Sebastijan Skoko

Nakon što je Ministarstvo kulture i medija RH putem provedenog javnog poziva odobrilo sredstva od 40.000 eura za sufinanciranje nabave opreme za filmske projekcije u ljetnom kinu novigradskog Centra za manifestacije i kulturu, ova vrijedna oprema nedavno je i nabavljena odnosno isporučena na adresu CMIK-a.   

Sredstva su odobrena putem javnog poziva ovog Ministarstva za dodjelu financijskih sredstava za programe gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture, na koji je CMIK kandidirao projekt nabave opreme za filmske projekcije u ljetnom kinu: digitalnog kino-projektora sa svom dodatnom opremom (server, procesor zvuka) te odgovarajućeg montažnog kino platna. Riječ je o vrlo skupoj opremi i stoga zahtjevnoj investiciji koju CMIK u dogledno vrijeme vlastitim sredstvima odnosno sredstvima osnivača ne bi mogao realizirati. Stoga je ovo sufinanciranje od strane Ministarstva kulture i medija više nego dobrodošla pomoć koja je omogućila realizaciju projekta koji bi u suprotnom morao sačekati „neka bolja vremena“. 

Podsjećamo, CMIK je u međuvremenu, protekla tri ljeta, u nekoliko navrata unajmljivao opremu za prikazivanje filmova u ljetnom kinu, no riječ je o relativno skupom najmu, a uz to i opremi koja ne omogućuje prikazivanje novih filmskih naslova (obzirom da ne podržava video format u kojem se oni distribuiraju i prikazuju). Nova suvremena digitalna oprema to u potpunosti omogućuje, pa će užitak gledanja filmova u ljetnom kinu biti jednak onome u dvorani CMIK-a. Možda čak i bolji, obzirom na jedinstveni doživljaj filma pod zvjezdanim nebom.    

– Kako je ljeto već za nama nova oprema za sada još nije isprobana pred gledateljima, no nestrpljivi smo to učiniti što prije i s našom dragom publikom podijeliti veselje što smo, eto, uspjeli nabaviti novu, suvremenu opremu za projekcije i u našem ljetnom kinu. Stoga već razmišljamo o nekoj prigodi da i prije ljeta, kada to vrijeme dozvoli, priredimo projekciju na otvorenom i tako i simbolično proslavimo dovršetak realizacije ovog za nas vrlo važnog projekta. Nadamo se kako će to biti uskoro, o čemu će naša publika biti pravovremeno obaviještena, poručio je ravnatelj CMIK-a Kristijan Nemet.

Dodajmo kako je ukupna vrijednost investicije oko 57.000 eura. Razliku je osigurao CMIK iz vlastitih sredstava odnosno uz pomoć osnivača, Grada Novigrada-Cittanova. Dobavljač opreme odabran je putem postupka javne nabave, a riječ je o renomiranoj hrvatskoj tvrtki specijaliziranoj za nabavu, održavanje i najam kino opreme, Prahin-INC iz okolice Zagreba.    

Izvor CMIK / CMC Novigrad-Cittanova

Gradska palača u Poreču - Foto Andi Bančić

Grad Poreč raspisao natječaj za studentske stipendije

učenici lovreč

POREČ: Učenici iz Sv. Lovreča razveselili i rasplesali korisnike Doma za starije