in

Novigrađanka na Vrisku: Dugi pljesak i puna dvorana za pjesnikinju Branku Kostić

Foto Grad Novigrad

Na nedjeljnom predstavljanju zbirke poezije Branke Kostić na Vrisku u Rijeci, gotovo da se tražila stolica više. Predstavljanje zbirke „Smijem li se ili sanjam“ pratila je sjajna ekipa. Susret je moderirala poznata televizijska voditeljica Blaženka Leib, a Brankine pjesme inspirativno su čitale mlada glumica riječkog HNK Ivna Bruck, te vrhunska umjetnica, glazbena diva Josipa Lisac. Jedna od pjesama koju je vrlo emotivno pročitala Josipa bila je i Zagrljaj, koju možete pročitati niže.

Foto Grad Novigrad
Foto Grad Novigrad

Kako je tekla promocija, te posebne trenutke koje su nam pružile Josipa i Ivna, možete pogledati na video snimci s predstavljanja zbirke na YouTube kanalu VBZ Croatia OVDJE.

Puna dvorana ljubitelja književnosti dugim su pljeskom nagradili emotivne stihove, što će možda dodatno motivirati Branku za nastanak njenog prvog romana. „Bilo je predivno, dvorana je bila puna! Nemam riječi,  znala sam da će uz Josipu i Blaženku biti divno, ali atmosfera koja se dogodila između nas i publike je bila opipljiva i nevjerojatna. Srce mi je bilo puno i jako sam bila emotivna. Pamtit ću ovaj događaj dugo i pljesak publike koji je trajao duže od očekivanog mi je daljnja motivacija za pisanje. Hvala još jednom Josipi i Vrisku, i hvala Gradonačelniku Anteu koji me toplo došao podržati u Rijeci, u ime svih koji nisu mogli doći iz našeg grada.“ dodala je Branka.

Zagrljaj, Branka Kostić (iz zbirke poezije – Smijem li se ili sanjam)

Jedan zagrljaj bio bi dovoljan.

Dovoljan da preživim sve gubitke.

Ali na kraju jedino što sam mogla je grliti samu sebe.

Nije to bila neka mudrost, niti nešto drukčije, samo teže. 

Moj je život često bio niz izgubljenih zagrljaja.

Ali, nisam žalila,

zbog toga sam naučila biti sama sebi najjača.

Stup.

I s tim sam mogla živjeti.

S još jednim izgubljenim zagrljajem.

Foto Policijska uprava istarska

Istarska policija educirala: Akcija „Sigurno u školu s HAK-om 2024.“ okupila 200 mališana

Poskupio tehnički pregled: Ovo su nove cijene