in

POREČ: U Galiji otvorena izložba Mirjane Šepa  „Poljsko cvijeće“. Dio radova doniran u humanitarne svrhe

Foto Likovna udruga Poreč

U ponedjeljak, 21. listopada svečano je u Galiji, u prostorijama Likovne udruge Poreč, otvorena samostalna izložba fotografija  Mirjane Šepa,  dugogodišnje članice ove udruge. Izložba nosi naslov „Poljsko cvijeće“, a  autorica  je izložila  tridesetak fotografija.  Mirjana se fotografijom počela baviti odlaskom u mirovinu jer je od tada imala više vremena za svoje hobije. Pohađala je tečaj u Pučkom učilištu u Poreču kod Ivone Orlić. Iako je od tada prošlo preko 20 godina, omiljena fotografija stabla, koja je bila njen završni rad na tečaju, nalazi se i na ovoj izložbi. Uključuje se u LUP 2007. godine i od tada nije propustila gotovo nijednu skupnu izložbu. Iako su izložbe tematske, neizostavna je i njena adekvatna  fotografija za koju Mirjana šeta, promatra i promišlja dok ne nađe ono što je zamislila. Mnoge od tih fotografija donirane su ili u humanitarne svrhe ili ustanovama za oplemenjivanje prostora.

Foto Likovna udruga Poreč
Foto Likovna udruga Poreč

Mirjana je veliki ljubitelj prirode i nema pretenzije biti umjetnički fotograf, jednostavno prenosi svoje viđenje predivne prirode i njene detalje koji nas uvijek oduševe. Njene su fotografije vrlo često objavljivane u Glasu Istre, a ovim izloženim radovima nadam se da smo uspjeli predočiti ovu njezinu ljubav prema prirodi i fotografiji.

Prilikom otvaranja izložbe prisutnima su se obratile predsjednica LUP Ester Diklić i autorica Mirjana Šepa. Članica LUP, Nevija Cvitko, pročitala je svoju pjesmu i obradovala Mirjanu svojom zbirkom pjesama. Prigodnim repertoarom pjesama prisutne je razveselila Vokalna etno skupina ZT Labinci „Nigrignanum“ nakon čega je uslijedila zakuska za sve.

Izložba ostaje otvorena do druge polovine studenog i može se pogledati u radno vrijeme Galije, Kluba umirovljenika, radnim danom od 8 do 12,00 sati, piše predsjednica LUP-a Ester Diklić.

šah

POREČ domaćin turnira za istarske šahiste. Pogledajte tko je bio najbolji po kategorijama

NE DIRAJ FOTKU

Platili 450.000 eura i ostali bez stana. Uhićena dvojica direktora