in

Porečki delfini i zbor Joakim Rakovac upisuju nove članove

Foto Andi Bančić

Dječji puhački orkestar „Porečki delfini“ otvara svoja vrata i poziva sve mlade ljubitelje glazbe da se pridruže njihovim redovima! Orkestar, koji djeluje već više od 30 godina, nudi jedinstvenu priliku za razvoj glazbenih vještina i sudjelovanje u bogatom kulturnom životu grada Poreča.

Osnovani 1992. godine u sklopu Pučkog otvorenog učilišta Poreč, „Porečki delfini“ započeli su kao dječja limena glazba. S vremenom su izrasli u respektabilni puhački orkestar u kojem mladi glazbenici školskog uzrasta i studenti stječu prva glazbena iskustva. Danas orkestar obuhvaća razne glazbene tehnike i instrumente poput flaute, klarineta, saksofona, trube, trombona, pozaune, tenora, tube, udaraljki, gitare i bas-gitare.

Pod vodstvom iskusnog dirigenta Dušana Baćca, „Porečki delfini“ sudjeluju na gradskim događanjima, manifestacijama povodom državnih praznika i gostuju na koncertima. Njihov raznolik glazbeni repertoar uključuje evergrine, rock, latino ritmove, swing i jazz, čime osvajaju publiku svih generacija.

Osim učenja glazbenih vještina, najveća vrijednost članstva u orkestru leži u druženju, zajedničkom muziciranju i razvijanju ljubavi prema glazbi. Ako želite postati dio ovog posebnog glazbenog kolektiva, pridružite se “Porečkim delfinima” i zaronite u svijet note i melodija!

Za više informacija o upisima i radu orkestra obratite se na obrazovanje@poup.hr  ili pozivom na broj 052 887 216.

Mješoviti pjevački zbor “Joakim Rakovac” poziva nove članove!

Mješoviti pjevački zbor „Joakim Rakovac“ objavljuje početak nove pjevačke sezone i poziva sve ljubitelje zborskog pjevanja da se pridruže njihovoj glazbenoj obitelji! Audicije za nove članove održavaju se svakog ponedjeljka i četvrtka u 19:30 sati u prostorijama zbora (bivši Roxy bar, između zgrade Učilišta i gradske uprave).

zbor poreč
Zbor Joakim Rakovac

Osnovan davne 1979. godine, zbor „Joakim Rakovac“ već više od četiri desetljeća njeguje bogatu tradiciju zborskog pjevanja u Poreču. Tijekom godina, stotine članova ugradili su svoj entuzijazam i ljubav prema pjesmi u uspjehe zbora, čime je postao okosnica glazbenog amaterizma u gradu. Jezgru zbora čine pjevači iz prvih godina njegova postojanja, a redovito im se pridružuju novi talenti, stvarajući snažnu i raznoliku pjevačku zajednicu.

Tijekom svog dugogodišnjeg djelovanja, zbor je uz dirigenticu Đeni Dekleva – Radaković ostvario brojne zapažene nastupe na pozornicama širom Hrvatske i inozemstva. Posebno se ističu koncerti u Salzburgu, Pečuhu, Milanu, Beču, Bratislavi, Tiranu i mnogim drugim gradovima. Zbor se također ponosi svojim čestim sudjelovanjem na porečkom Susretu pjevačkih zborova „Naš kanat je lip“, gdje su predstavili nekoliko praizvedbi.

Repertoar zbora izuzetno je bogat i raznolik, obuhvaćajući istarske pučke kante, dalmatinske klapske pjesme, te djela domaćih i stranih autora različitih glazbenih stilova i povijesnih razdoblja. Na njihovim koncertima mogu se čuti duhovne i svjetovne skladbe koje oduševljavaju ljubitelje zborske glazbe svih generacija.

Ako volite pjevati i želite postati dio ove predivne glazbene tradicije, pozivamo vas da se javite na audiciju i pridružite se Mješovitom pjevačkom zboru „Joakim Rakovac“!

Za dodatne informacije, obratite nam se putem e-maila obrazovanje@poup.hr ili na broj telefona 887-216.

NOVIGRAD: U petak otvaranje skupne multimedijalne izložbe Mračna ekstaza

Foto Pixavay

Besplatna psihološka savjetovanja povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja u Poreču, Puli, Žminju, Rovinju…