in

Poslastica u Istri: U Momjanu koncert jazz pijanista Zvjezdana Ružića koji je na svjetskoj turneji svirao s 2Cellos

Foto POU Buje

Nedjelja 4.8. u 20 sati: Jedinstveni koncert filmske Pianotron glazbe Zvjezdana Ružića na romantičnoj pozornici kaštela u Momjanu
 
Ove nedjelje Momjanski će kaštel biti obasjan zvukovima filmske Pianotron glazbe višestruko nagrađivanog pijanista i kompozitora Zvjezdana Ružića. Koncert počinje u 20 sati, a nosi naziv ‘Let’s Disconnect Together’. Kao što se iz samog naslova može naslutiti, očekuje nas intrigantno putovanje uz ovog eklektičnog glazbenog inovatora, sanjara i romantika u stalnoj potrazi za istinom.
 
Kakav nas program očekuje ove nedjelje u Momjanu?


Nisam tip od ‘ladica’ i ‘okvira’, ali – ako bih baš morao; Pianotron bih najlakše stilski opisao kao filmsku glazbu. Tu me moja duša vodi. Mada, logično je to.. Jer, sve moje skladbe nastaju inspirirane stvarnim događajima, ljudima, emocijama.. Uvijek nastojim te svoje slike prenijeti u svoju glazbu. U posljednje vrijeme, sve mi više ljudi prilazi nakon koncerta, uz reakciju: “Zatvorio sam oči i slušajući tvoju glazbu vidio cijeli film..”. I to mi je najljepši kompliment koji mogu dobiti! To je misija Pianotrona – ukratko. Film mog života ispričan kroz note, glazbene slike; uz jako puno emocija, interakcija, iskreno, ogoljeno i uvijek s ciljem duboke povezanosti mene i publike. Ne očekujte ništa što ste već vidjeli ili čuli – jer ja sam tip od iznenađenja, nepredvidivosti. Samo ponesite dekicu, pronađite svoje mjesto na livadi, zatvorite oči i ‘nestanite’ sa mnom na tih 90 minuta. Za sve ostalo ću se ja pobrinuti! 

Koncert nosi naziv ‘Let’s Disconnect Together!’. Koju poruku želiš time poslati?


U doba kada se svi činimo toliko povezani, konektirani kroz sve te silne mreže, moja je želja da se te večeri svi zajedno ‘diskonektiramo’. Jer, jedino vrijedno postalo je objaviti da si negdje, s kim se družiš.. sherati nešto – jer, „treba ostati povezan”. A daleko najvrjednije što možemo dobiti je upravo taj naš trenutak susreta uživo, taj riječima teško objašnjivi ples mene, moje glazbe i vas! A to ne stane u jednu objavu, story.. To je nešto puno više, dublje, stvarnije. Takvu večer želim i sebi i vama. Večer prisutnosti, otvorenih srca, one prave povezanosti.


Koncert se održava pod organizacijom Kuće istarskih kaštela u Momjanu, Pučkog otvorenog učilišta Buje te Turističke zajednice Grada Buja. Koncert počinje u 20 sati, a cijena ulaznice iznosi 10 EUR. Kao što je Zvjezdan rekao: “stolica neće biti, zato ponesite svoje dekice, zatvorite oči i odlutajte sa mnom, tamo negdje daleko, u moj Pianotron svijet..”

Foto Pučko otvoreno učilište Poreč

Ljeto bogato izložbama Učilišta Poreč: Annale, fotografije, radovi renomiranih talijanskih i austrijskih umjetnika…

Foto Policijska uprava istarska - BAK Istra

Obilježena 33. godišnjica osnutka Specijalne jedinice policije Bak Istra