in

Program povodom Dana Grada Buje počinje izložbom Toranj žena, slijede koncerti, predstave…

Buje je povodom Dana grada pripremio bogat program kroz cijeli vikend s izložbom, predstavom i koncertima. Sve počinje večeras, 6. rujna, kolektivnom žiriranom izložbom „Toranj žena“ u Kuli sv. Martina s početkom u 18.30 sati i nakon toga koncertom Karla Ideala. U nastavku donosimo cijeli program.

Toranj žena / La torre delle donne 

I ove se godine vraća izložba “Toranj žena”, postavljena u antičkoj srednjovjekovnoj kuli Sv. Martina u Bujama, jednoj od važnih točaka istarske kulture. Projekt je nastao sinergijom udruga Port Art Women i Italiane a Londra uz potporu Pučkog otvorenog učilišta Buje i pokroviteljstvo Općine istoimenog mjesta.

Umjetnost je izraz ljepote čovječanstva i također priča priče o izazovima s kojima se suočavaju pojedinci, narodi i kulture. Žene, kao čuvarice mudrosti i osjećaja, oduvijek su pokazivale svoje sposobnosti, no povijest je često zanemarila njihove kreacije. Ženski svemir ostaje nedovoljno istražen prostor, bogat nijansama koje zaslužuju biti iznijete na vidjelo.

Umjetnice koje izlažu su: Kristina Kinkela Valčić, Jelena Jovančov, Teresa Noto, Elisabetta Maresio, Jelena Martinović, Vanda Jurković, Francesca Zamolo, Martina Kamenečki, Dijana Nazor Čorda, Lidia Biočić, Chiara Coltro, Tiziana Elisabetta Chard, Vesna Robotic, Manuela De Stefani , Isabel Carafi, Žana Bernatović, Jasmina Lesić, Iva Kajić, Monika Petrović, Tereza Kesovija-Lupetina, Daniela Minutola, Margareta Peršić, Gordana Špoljar Andrašić, Suzana Pirtovšek, Marina Djira, Nevena Živić, Kristina Pongrac, Nataša Ač, Alenka Tominac , Ester Diklić, Marta Licul, Ljiljana Barković, Klara Rabenseifner Miljević, Sabina Čanić.

KARL IDEAL

sunset concert 06/09/24 – 19.30h

spomen groblja Sv. Martina Buje

Nakon otvorenja izložbe “Toranj žena” koja će se održati u petak 6.09.24. u Kuli Sv. Martina, pozivamo vas da nam se pridružite na koncertu Karla Ideala u 19.30h uz zalazak sunca u prekrasnom ambijentu spomen groblja Sv. Martina u Bujama. Čekamo vas!

Sa svojim solo projektom, Karl Ideal producira i izvodi elektronsku glazbu koja jednako dobro funkcionira na plesnom podiju kao i na sunčanim balkonima sljedećeg poslijepodneva. Pjesme su originalne kompozicije koje tijekom nastupa uživo ostavljaju prostor za improvizaciju i interakciju s mjestom i specifičnom atmosferom. Karl koristi hibridni setup s analognim i digitalnim sintesajzerima, ritam mašinama i efektima. Svaki nastup je jedinstven, no povezan karakterističnim zvukom i stilom.

____________________________________________________

IL TRENO DEI FANTASMI
Predstava
7.9.
20.45h
Atrij POU Buje
  

Predstava IL TRENO DEI FANTASMI/VLAK DUHOVA scensko pripovijedanje s glazbenim intermezzo prema pobjedničkom tekstu 2022. likovno-kulturnog natječaja “Istria Nobilissima”, objavljen od Talijanske Unije Rijeke, koji je napisao violinist i arheolog Silvio Quarantotto. . Naraciju će voditi sam autor, dok će glazbene međuigre izvoditi Puhački kvintet “Arcobaleno” koji čine majstori Carlo Beltrami i Giacomo Vendrame na trubama, Erik Žerjal na trombonu, Federico Lamba na rogu i Rok Vilhar na tubi.

Ulaz na predstavu je slobodan bez potrebne rezervacije, a održava se zahvaljujući doprinosu regije FVG za aktivnosti povezane s GO!2025 koje se odnose na temu granica. Tekst zapravo pripovijeda imaginarno putovanje željezničkom prugom Parenzana, koja je nekoć povezivala Trst s Porečom, a danas je biciklističko-pješački itinerar Mira i prijateljstva, uskrsnuo iz pepela povijesti zahvaljujući mašti protagonista, žrtve ovo vremenskog “običnog ludila”.

_______________________________________

Parlami d’amore
Koncert 8.9.
20.00h
Atrij POU Buje

Lora Pavletić, mezzosopranistica, Kristian Marušić, tenor, Nada Matošević Orešković, klavir,
Petra B.Blašković, glumica.

PROGRAM
S. Gastaldon: Musica Proibita
G. Verdi: Celeste Aida
J. Hatze: Serenada
F. P.Tosti : Sogno
E De Curtis: Parla mi d`amore Mariu
N. Pizzi: Vola Colomba
G.Rossini: Il Vecchietto cercha moglie
F. Lehár: Dein ist mein ganzes Herz
F.Lehar : Lippen Schweigen
G. Bizet: Habanera
G.Verdi: Questa o quella
A.L. Webber: Amigos Para Siempre
***
G.Capurro: O sole mio

____________________________________________________________

Zona B

Koncert 9.9.Atrij POU Buje

Povodom Dana Grada Buja pridružite nam se nakon Svečane sjednice u Atriju POU-a na koncertu kvarteta Zona B

Marko Rudelić & Zona B je kvartet okupljen 2016. godine oko kantautora Marka Rudelića, sa ciljem da se svira autorski materijal. U međuvremenu također sviraju i obrade u stilu soula, funka, soula i jazza te su do sada prikupili preko 100-tinjak nastupa diljem zemlje, uključujući i nastupe na Indirekt festivalu, Vinylu, Adventu u Zagrebu, Sunčanoj strani Prisavlja i sl

Djeluju u sastavu: Marko Rudelić – gitara i vokal, Leonard Medica – gitara, Ervis Pintar – bubnjevi i udaraljke, Vladimir Kuzman – bas i vokal.”

pazin foto tz središnje istre jama kaštel panorama

Rujan u Centru za mlade Alarm – Prijavite se na natječaj za fotografije i radionice. Poseban poziv mladima

BUJE: 118. Dani grožđa donose 13.800 eura na tomboli i koncerte Gorana Karana, Maura Staraja & La Bande, Mambo Kingsa, Anelida…