in

Susret zborova Note d’autunno u Vižinadi – Oduševili uz zajedničku izvedbu hita „Va pensiero“

Foto Općina Vižinada

U Vižinadi je 20. listopada, u organizaciji Zajednice Talijana Vižinada, održano šesto izdanje susreta zborova pod nazivom „Note d’autunno – Jesenje note”. Na koncertu održanom u domu kulture sudjelovali su zborovi koji djeluju u sklopu Zajednica Talijana Vižinada, Novigrad, Labinci, Umag i Tar, a ove su se godine susretu pridružili i gosti iz slovenske Nove Gorice.

Foto Općina Vižinada
Foto Općina Vižinada

Svaki je  zbor izveo po tri glazbene točke, a na kraju zajedničkim nastupom svih zborova publiku su oduševili izvedbom popularne talijanske skladbe „Va pensiero“ pod vodstvom dirigentice Lolite Njegovan.

Nakon nastupa svakom je zboru dodijeljena zahvalnica za sudjelovanje te je predsjednica Zajednice Talijana Vižinada Neda Šainčić Pilato prigodnim govorom zahvalila svima na dolasku i sudjelovanju te zaželila još mnogo godina suradnje među zborovima. U ime domaćina pjevače i publiku pozdravio je i Marko Ferenac, načelnik Općine Vižinada, izrazivši zadovoljstvo tradicijom održavanja ovog susreta te je zahvalio Zajednici Talijana Vižinada na svim aktivnostima koje provodi u području kulture čime se obogaćuje društveni život u općini.

Foto Općina Vižinada
Foto Općina Vižinada

Druženje uz večeru, pjesmu i dobru zabavu nastavilo se u Lovačkom domu, saznajemo u Općini Vižinada.

Foto Grad Poreč

POREČKA BAŠTINA: U Romaničkoj kući uskoro novi stalni postav

šah

POREČ domaćin turnira za istarske šahiste. Pogledajte tko je bio najbolji po kategorijama