in

VRSAR – Kiparska škola Montraker startala posjetom kamenolomu. Donosimo informacije za sve koji žele pogledati “rađanje” skulptura

Foto Pučko otvorneo učilište Poreč

Kiparska škola počela 2. rujna u vrsarskom kamenolomu Montraker

Foto Pučko otvorneo učilište Poreč
Foto Pučko otvorneo učilište Poreč

34. Međunarodna studentska kiparska škola Montraker započela je svoj program ove godine izuzetno zanimljivim izletom u kamenolom Selina. Studenti i profesori imali su priliku upoznati se s procesom vađenja kamena koji će koristiti za izradu skulptura. Voditelj kamenoloma, Deni Krizmanić, poveo je grupu kroz kamenolom i omogućio im jedinstveni uvid u ovaj kompleksan proces.

Poseban dojam na sve prisutne ostavile su podzemne spilje koje su nastale dugogodišnjim vađenjem kamena. Ova terenska nastava omogućila je studentima da se dodatno inspiriraju prirodnim materijalom s kojim će raditi tijekom škole, javljaju iz Pučkog otvorenog učilišta Poreč koji organizaciju škole potpisuje uz pomoć Općine i TZ-a Vrsar.

Foto Pučko otvorneo učilište Poreč
Foto Pučko otvorneo učilište Poreč

Tijekom dva tjedna svi zainteresirani moći će, od ponedjeljka do subote (8 – 12 i 16 – 19 sati) pratiti rad sudionika sve do subote, 14. rujna kad će se svečano predstaviti nastale skulpture i time zaključiti još jedno kreativno iskustvo učenja i rada u kamenu.

Više detalja možete pronaći na sljedećem linku: https://www.poup.hr/…/34-medjunarodna-studentska…/

I ove godine u sklopu ove manifestacije priređuje se i fotonatječaj na koji se mogu javiti svi zainteresirani fotografi te se natjecati za novčane nagrade – prva nagrada iznosi 300 €, druga 200 € i treća 100 €.

Međunarodna studentska kiparska škola potpomognuta je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

mobitel u vožnji vozač

Istarska policija za 4. rujna najavila još jednu akciju nadzora nepropisne uporabe mobitela u vožnji i nekorištenja pojasa

Foto Grad Poreč

POREČ: Sastanak povodom nove školske godine o pojačanom nadzoru policije, voznom redu, ponašanju djece u prometu…