in

Građani Istre muku muče s Hrvatskom poštom. DAUS: “Fale vam samo kruh i mortadela”

Foto Hrvatska pošta

Predsjednik Kluba zastupnika IDS-a Emil Daus, danas je u Saboru upozorio na problem koje građani Istre imaju s funkcioniranjem Hrvatske pošte. 

Foto IDS
Foto IDS

Navodi kako građanima stižu računi s debelim zakašnjenjem, a i kada stignu, često s računima stižu i opomene za neplaćene račune, od kojih se neke i dodatno naplaćuju. 

Upozorio je na apsurdnu situaciju koja se našim građanima događa, a to je da plaćaju zatezne kamate na račune koje ne plate na vrijeme, a ne mogu ih platiti na vrijeme jer im ih Hrvatska pošta nije dostavila, iako je usluga dostave pošte uredno plaćena.

Osim toga, Daus napominje da određenom broju građana putem pošte dolazi socijalna pomoć, a nekima i mirovina.

– Zamislite kako to izgleda kada onu mižeriju od socijalne pomoći i mirovine koju korisnici jedva čekaju dobiti na dan kada je to propisano, oni dobiju tjedan, 10 ili 15 dana kasnije. Zemljo otvori se, poručio je zastupnik IDS-a te dodao da uz račune, mirovine i socijalnu pomoć, kasne i pozivi na važne specijalističke preglede, sudska ročišta, ali i ostale važne obveze te se nerijetko dogodi da poziv stigne nakon termina na koji su pozvani.

Napominje da su u općini u kojoj živi, učestale pritužbe mještana na to da pošta kasni i više od petnaest dana, zbog čega nisu u mogućnosti izvršavati obveze na vrijeme, pa uz opomene koje im stižu, moraju „ni krivi, ni dužni“ plaćati i zatezne kamate jer im se računi uručuju nakon isteka roka plaćanja. Osim toga, naveo je više primjera katastrofalnog funkcioniranja Hrvatske Pošte u Istri, kao primjerice u Novigradu gdje je početkom lipnja ove godine jednoj tvrtki stigao poštar nakon 53 dana, s gomilom računa, kao i primjer supružnika iz Pule, stopostotnih invalida, koji već mjesec dana ne dobivaju račune.

-Hrvatska pošto, ne zanima nas to što u Vašim poštanskim uredima prodajete sve i svašta, još samo nedostaje kruh i mortadela, naglasio je Daus i dodao da ne ulazi u njihovu poslovnu politiku, no kako građane ove zemlje zasigurno zanima zašto se Hrvatska pošta kvalitetno i profesionalno ne bavi onim čime bi se trebala baviti, a to je pošta.

Ističe da ukoliko je problem odlazak poštara, onda im se trebaju osigurati dostojanstveni uvjeti na radu, kao i dostojanstveno ih platiti, a ako je uzrok nešto drugo, onda taj uzrok treba riješiti jer način na koji funkcionira dostava pošte u Istri, regiji koja hrani i  jedan dio ostatka Hrvatske, je naprosto nedopustiv i to treba hitno mijenjati.

lisice policija mup ilustracija

ISTRA: Reketario muškarca zbog nepostojećeg duga

Foto Usluga Poreč

USLUGA POREČ: Priključite se borbi protiv plastičnog otpada. U petak podjela vrećica i izložba