in

IDS pokrenuo peticiju za ukidanje tunelarine kroz Učku

Foto Vlada RH - Detalj sa svečanog otvaranja druge cijevi Tunela Učka

Prolaz kroz Tunel Učka treba biti besplatan za sve! Potpisi peticije bit će uručeni Ministru Butkoviću

„Prolaz kroz Tunel Učka treba biti besplatan za sve. Tražimo ukidanje tunelarine i izjednačavanje građana Istre sa stanovnicima u ostalim dijelovima Hrvatske. Ministre Butkoviću, premijeru Plenkoviću, vrijeme je da Vlada ispravi ovu nepravdu!“, poručio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus nakon što je IDS pokrenuo peticiju za ukidanje tunelarine kroz Učku.

tunel učka
Foto Vlada RH

– Jednakost za sve, ideal koji propisuje Ustav Republike Hrvatske, nažalost često je samo fraza. Tunel kroz Učku, de facto jedina prometna veza Istre s Hrvatskom, očiti je primjer kršenja temeljne pravednosti u društvu. To je jedini tunel za koji se naplaćuje tunelarina. Glas građana Hrvatske zato mora glasno odjeknuti!“, poručili su iz IDS-a u pokrenutoj online peticiji.

– Naime, ako su Krčki most, Pelješki most ili tunel Sveti Ilija besplatni, onda besplatan mora biti i prolaz kroz Tunel Učka, to je jedino pravedno, to je jedino fer“, poručio je Paus.

Inicijativa je snažno podržana od strane građana koji su također izrazili svoje nezadovoljstvo plaćanjem tunelarine i željom za ukidanjem iste, zbog čega je danas pokrenuta peticija kojoj je cilj prikupljanje potpisa koji će se uputiti Vladi RH i nadležnom Ministarstvu.

-Rješenje postoji, najbolji primjer je ukidanje mostarine na Krčkom mostu u lipnju 2020. godine, dakle riječ je o političkoj odluci Vlade. Pozivamo sve građane Istre, Primorsko-goranske županije, ali i cijele Hrvatske da se uključe u peticiju, da izdvajanjem minute svog vremena i svojim potpisom pridonesu borbi za jednakost svih građana. Tunel Učka treba biti besplatan za sve!“, zaključio je Paus.

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus - Foto IDS
Predsjednik IDS-a Dalibor Paus – Foto IDS

Peticiju možete potpisati u jednom jednostavnom koraku, davanjem svog potpisa putem online obrasca na https://www.openpetition.eu/pjwcc , objavio je IDS u priopćenju.

pixabay

Slovenac kazneno prijavljen u Umagu jer radnicama nije isplatio plaće

loris kukurin

Peršurić i Kukurin u novom Bike centru Poreč: 22. rujna svi su pozvani na biciklijadu po Parenzani, sudjelovanje besplatno