in

FUNTANA/VRSAR: Galateica Iana Benčić u Bahreinu predstavlja Hrvatsku na svjetskoj Gimnazijadi U18

Foto KREG Galatea - Iana Benčić stigla u Bahrein na Gimnazijadu

U Kraljevini Bahrein upravo se odvija ISF Bahrain Gymnasiade 2024 International School Sport Federation (ISF).

Foto KREG Galatea
Foto KREG Galatea

Iana Benčić iz KREG-a Galatea Funtana/Vrsar, zajedno s trenericom Elenom Bosykh,  predstavlja Hrvatsku u ritmičkoj gimnastici zajedno s ostalim profesionalnim sportašima iz Hrvatske i cijelog svijeta.

Kako prenosi Ianina mama Valentina, veliki trenutak za pamćenje bilo je svečano otvorenje ovog velikog natjecanja koji ima preko 5.300 sudionika iz cijelog svijeta. Još jedan trenutak ponosa Hrvatske bilo je prilikom ulaska na teren naših sportaša kada su im vikali – Croatia i Luka Modrić.

Foto KREG Galatea
Foto KREG Galatea – Iana Benčić s trenericom Elenom

ISF Gimnazijada U18 veliko je multisportsko svjetsko natjecanje koje se održava u Manami, u Bahreinu, od 23. do 31. listopada 2024. godine u organizaciji Svjetske školske sportske federacije (ISF), u kojoj će se natjecati više od 70 zemalja u 26 školskih (para) sportova.

Hrvatska delegacija natječe se u čak 15 sportova; atletici, badmintonu, plivanju, gimnastici, ritmičkoj gimnastici, šahu, judu, hrvanju, teakwondou, odbojci na pijesku, tenisu, sportskom plesu, mačevanju, orijentacijskom trčanju te košarci 3×3.

Osim natjecanja, hrvatska delegacija sudjelovat će u edukativnim aktivnostima u organizaciji ISF-a: ISF Academy, Kulturnom danu te Noći nacija na kojoj se predstavljaju sve delegacije Gimnazijade, a učenice i učenike srednjih škola u Bahrainu očekuju i brojne dodatne aktivnosti kako bi ovo sportsko iskustvo obogatili i kulturnim i edukativnim iskustvima.

Sjedište Općine Kaštelir-Labinci i pošta/Foto Tanja Kocijančić

KAŠTELIR-LABINCI: Otvoren natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima

Dan darivatelja krvi Crveni križ Bujštine obilježava u znaku jubilaraca koji su zajedno darovali 135 litara krvi