in

Istarski borac Robert Klačar osvojio medalju na Europskom kupu. Sad ga čeka Abu Dhabi

Robert Klačar - Foto Istarski borac

Pulski judaš Robert Klačar osvojio je brončano odličje na Europskom kupu u judu, održanom u Podgorici.

Robert je tako nastavio sa nizom sjajnih rezultata nakon trećeg mjesta na Grand prix turniru u Zagrebu prošli tjedan..

U kategoriji do 73 kg, koja je okupila 32 natjecatelja, u prvome je kolu svladao domaćeg predstavnika Jahju Nurkovića. U tvrdoj borbi koja je u regularnom dijelu završila bez pobjednika, Klačar je slavio bacanjem u produžetku. Nakon toga poražen je od reprezentativca SAD-a Jacka Jonezuke. Robert je dobro kontrolirao borbu protiv Amerikanca koji spada u svjetsku judašku elitu, no jedna neopreznost u parteru koštala ga je poraza. 

Nakon toga je kroz repasažne borbe stigao do odličja. Prvo je preokrenuo borbu protiv Šveđanina Emila Henrikssona. Zatim je protiv Sosa Hacatrjana, Armenca koji nastupa za Srbiju ostvario još jednu pobjedu u produžetku. Nakon toga uslijedila je pobjeda na bodove protiv Crnogorca Matije Rakočevića. Pulski je borac početkom borbe ostvario prednost koju je bez puno rizika sačuvao do kraja. 

U borbi za broncu protivnik mu je bio Talijan Lorenzo Iovine. Već u prvoj minuti borbe Talijan je diskvalificiran zbog nedozvoljenog poteza, te je Robert tako stigao do već četvrte medalje na europskim kupovima ove godine. 

Sljedeći nastup pulskog judaša bit će za tri tjedna na Grand slam turniru u Abu Dhabiju, čime će završiti međunarodne nastupe u 2024.g.

Dani Klačar nastupio je u kategoriji do 66 kg. U prvome je kolu poražen od Nijemca Sebastiana Kunzea. Nakon toga u repasažnoj je borbi svladao Izraelca Narta Napsa, da bi potom uslijedio još jedan poraz, od Amerikanca Aria Berlinera.

Ilustracija - Foto Marek Studzinski za Unsplash benzinska postaja tankanje

Od utorka jeftinije gorivo?

Foto Gradska knjižnica Poreč

I Poreč u Tjednu istarskih knjižnica – ove godine pod sloganom „Ženi koja se igra“