in

Istarski policajac državni prvak u streljaštvu

Foto PU Istarska

Ivica je dokaz kako je moguće spojiti strast prema oružju sa poslom i pritom biti vrhunski sportaš uz rad u policiji

Na seniorskom prvenstvu Hrvatske u streljaštvu – disciplina 25 metarski pištolj i revolver serijski, koje se održavalo 14. i 15. rujna na Automatskoj streljani u Zagrebu, djelatnik PU istarske Ivica Bolonović zauzeo je prvo mjesto u disciplini VK revolver 10+10 i time se okitio pojedinačnim naslovom prvaka države u konkurenciji 105 natjecatelja. Ivica je u istoj kategoriji postao i ekipni prvak države s kolegama iz Streljačkog kluba Istra, gdje su se pokazali najboljima u konkurenciji 19 ekipa.

U disciplini VK pištolj 10+10 Ivica je zauzeo četvrto mjesto u pojedinačnoj konkurenciji između 113 natjecatelja, dok se u ekipnom natjecanju okitio brončanom medaljom.

Ivica Bolonović je policijski službenik u Službi za tehniku, na radnom mjestu policijski službenik – puškar. U Ministarstvu unutarnjih poslova zaposlen je od 1996. godine, a streljaštvom, koji je njegova velika ljubav, natjecateljski se bavi od 1998. godine, uz pauzu od 2013. do 2019. godine. Član je Streljačkog kluba Istra iz Marčane. U pojedinačnim nastupima na državnim prvenstvima osvojio je 16 odličja, od čega četiri zlatna te po šest srebrnih i šest brončanih odličja.

Nakon zatvaranja strelišta u Valdebeku u 2013. godini, južna Istra ostala je bez adekvatnog mjesta za treniranje do listopada 2023. godine. Stoga naš sugovornik s ponosom ističe kako je završetkom uređenja klupskog strelišta na području Marčane otvorena mogućnost kontinuiranog treninga te postizanja još boljih i značajnijih rezultata i pritom najavljuje kako se od ove sezone ponovno vraća treninzima u tri discipline međunarodnog programa, koje su ujedno i olimpijske discipline, jednoručno pucanje po ISSF standardima, i to: 25 metara pištolj standard, 25 metara CF pištolj i 50 metara pištolj slobodnog izbora.

”Karakteristike vrsnog strijelca su izvrsna koncentracija, mentalna uravnoteženost, pravilno disanje, a to su ujedno i karakteristike dobrog policajca”, ističe Ivica i kazuje kako se nada da će njegovi rezultati dodatno potaknuti mlade policajce na bavljenje sportom. ”Pozivam sve zainteresirane da dođu u klub, da se aktiviraju, uče o sebi, a tijekom treninga mogu dobiti i korisne savjete koje će moći dalje koristiti u životu”.

Ivica je dokaz kako je moguće spojiti strast prema oružju sa poslom i pritom biti vrhunski sportaš uz rad u policiji.

Foto: privatni album

Foto TheDigitalWay - Pixabay - Ilustracija krađa auto provala

U istoj noći u Istri: Provalio u autmobil i kombi. Otuđio odjeću, mobitele, novac…

biciklistička utrka presica

ISTRIA300 u subotu sa startom u Poreču: Rekordnih 3.600 biciklista, među kojima i višestruki svjetski olimpijci