in

JOŠ JEDNA MEDALJA: Fantastičan rezultat porečkih kuglačica na Europskom kupu

Foto Ženski kuglački klub Istra Poreč

Srebro zlatnog sjaja!

Ogroman uspjeh za porečki Ženski kuglački klub Istra koja je danas u Mariboru osvojila srebro na 35. Europapokalu. Kao ekipa tijekom ovog tjedna u Mariboru ostvarile su sljedeće: prošle su kvalifikacije i ušle među 4 najbolje ekipe, čime su osigurale ulazak u Ligu prvaka, te osvojeno 2. mjesto.

Današnja utakmica bila je od starta prilagođena manjku igračica jer zbog ozljede nije mogla nastupiti odlična Valentina Palvaković. Iako je prvi blok igračica pružio veliki otpor, ipak je rezultat bio 2-1 u korist Njemica, s već velikom razlikom čunjeva. U nastavku se njemačka dominacija nastavila što je i rezultiralo krajnjim ishodom 6-2 u njihovu korist.

-No, veseli nas da naše mlade igračice stasaju, malim ali čvrstim koracima prema stabilnijoj igri i rezultatima, dok su one malo iskusnije još jednom pokazale i dokazale svoju vrijednost. Za Maju Miculinić jednoglasno je zaključeno kako je baš na ovom prvenstvu odigrala hitac karijere kada je u posljednjem hicu srušila presudne čunjeve za polufinalnu pobjedu. Valentina Pavlaković se doslovno pokidala dajući baš sve od sebe kako bi pomogla ekipi. Kapetanica Katja Oplanić odigrala je odličan početak kvalifikacija i tako povela svoju ekipu prema sigurnom prolasku najvažnijeg dijela ovog natjecanja. Katarina Zajec je svakako dala važan doprinos iako se zbog poslovnih obaveza naputovala ovih dana nekoliko puta na relaciji Zagreb – Maribor, poručuju iz kluba.

Najbolja u porečkim redovima u finalnoj utakmici bila je Nika Štetić, a svega nekoliko čunjeva manje srušila je Dora Štetić. Valja napomenuti da je svoj prvi nastup na međunarodnoj sceni za klub zabilježila najmlađa igračica koja je ovih dana bila u Mariboru – Nina Ravnić Gašparini. U klubu su sigurni da je curama ovo samo tek početak bogate sportske karijere.

Spomenuli su još da je prvi put na međunarodnom takmičenju u trenerskoj ulozi bila Nataša Ravnić uz pomoć dugogodišnje trenerice kluba Ružice Močibob.

-Koristimo priliku da se zahvalimo Gradu Poreču, Sportskoj zajednici Grada Poreča, te svim njihovim djelatnicima, kao i svim našim sponzorima, navijačima i svim članovima izvršnog odbora na podršci, te organizatorima na odlično pripremljenoj novoj kuglani ARX. Nakon ovog velikog uspjeha, ne preostaje nam baš previše odmora jer nas već sljedećeg vikenda očekuje ligaška utakmica na domaćem terenu protiv gošći iz Đakova, zaključuju iz kluba Istra.

Foto Tanja Kocijančić

Zdravi Novigrad poziva na obilježavanje svjetskog dana jabuka uz odličan program

POREČ: Besplatna radionica “Knjiga na tanjuru – Tijelo bilježi sve” s Naike Dapiran