in

Kuriozitet s Olimpijade: U Poreču se pripremao najbolji kubanski sportaš svih vremena – Jedini na svijetu osvojio pet zlatnih medalja

Foto Tanja Kocijančić

Kubanac López, div od 196 centimetara, proljetos se za Olimpijske igre pripremao u Poreču. Ovog je tjedna u Parizu osvojio peto olimpijsko zlato i tako postao jedini sportaš na svijetu kojemu je uspjelo na pet olimpijada osvojiti zlato.

Mijain Lopez Nunez, ime koje će debelim, najdebljim mogućim slovima ostati utisnuto u povijest Olimpijskih igara. 41-godišnji kubanski hrvač grčko-rimskim stilom ovog je tjedna stavio ‘‘točku na i‘‘ svoje legendarne karijere, a bolje povlačenje nije mogao ni zamisliti. Naime, Lopez je osvojio čak peto olimpijsko zlato u kategoriji do 130 kilograma. Još od Igara održanih 2008. godine u Pekingu, Lopez osvaja zlatne medalje i nakon što je uzeo prvo zlato na OI, nitko ga nije uspio poraziti na najvećoj sportskoj smotri, piše portal Fightsite.hr.

KUBANAC LOPEZ POREČ FESTIVAL HRVANJA
Foto Grad Poreč

Jutarnji list prenio je njegovu izjavu nakon osvajanja medalje.

– Da biste došli do ove točke, prva stvar koju trebate je voljeti svoj sport, voljeti ono što radite i pokazati svijetu da ste sposobni pobijediti s tako malo – rekao je López koji živi skromno u Pinar del Riju, kojem se niti s jednim zlatom nije u tom smislu promijenilo previše. Niti on to očekuje za sebe i svoju obitelj s dvoje djece.

lopez poreč loris
Foto Grad Poreč

Dodajmo da je nakon toga Lopez objavio da se povlači iz sporta.

Kubanski div, koji je čak četiri puta za svoju zemlju nosio zastavu na otvaranju Olimpijskih igara, u svibnju je stigao u Poreč na Festival hrvanja, na kojem su sudjelovali sportaši i dužnosnici iz 30-ak zemalja.

Lópezu je u Poreču to bio četvrti boravak u samo dvije godine, pri čemu je pohvalio odlične uvjete, ali i atmosferu u gradu, njegove ljude i prirodne ljepote. Cijeli članak iz Poreča pročitajte na linku:

Foto Vatrogasci Umag

Sudar jutros na Istarskom ipsilonu – Jedna osoba teško ozlijeđena, promet u prekidu više od sat vremena

marčana

U srijedu tradicionalno MARČANSKO ŠUGO: U Marčani kuha čak 14 ekipa