in

Mlada jahačica KK Istre Nicol Šverko sprema se za prestižno Europsko endurance prvenstvo u Italiji

Foto Konjički klub Istra

Europsko prvenstvo za mlade jahače: Nicol Šverko i grlo Karluči.

Treninzi su u završnoj fazi za nadolazeće FEI Endurance Europsko prvenstvo za mlade jahače i juniore u Arborei, u Italiji, koje se održava od 26. do 29. rujna 2024. godine. Na natjecanju duljine 120 km Hrvatsku će predstavljati Nicol Šverko i grlo Karluči iz KK Istra, jedini jahaći par koji je završio kvalifikacijske utakmice za nastup na ovom prvenstvu.

Već ovog vikenda očekuje ih dugi put od Manjadvorci do Livorna i Sardinije, gdje će se po prvi put konj prevoziti trajektom. Nominativne prijave su zatvorene, a očekuje se nastup 31 nacije, 194 jahača i 233 konja koji su se prijavili za Sardegna Endurance Festival 2024, kada se održava i Svjetsko prvenstvo za mlade konje.

Na Sardiniji se očekuje jedna od najboljih staza za endurance na globalnoj sceni, koja se cijelom dužinom sastoji od nabijenog pijeska, s minimalnom visinskom promjenom od samo 50 metara. Naime, 35% rute prolazi kroz borovu šumu, još 35% zavoja među stablima eukaliptusa, dok preostalih 30% prolazi direktno uz plažu, svega nekoliko metara od mora.

Poželimo im puno sreće, a cijeli događaj može se pratiti preko službene stranice Sardegna Endurance Festival, javlja KK Istra.

boćarski turnir alpe jadran poreč

Poreč za vikend domaćin međunarodnog boćarskog turnira Alpe – Jadran

Foto Vatrogasci Umag - požar kamp kućice u Špini

Gorjela kamp kućica kod Umaga