in

Novi član porečkog Atlasa u Irskoj na limitiranom natjecanju za najsnažnije ljude na svijetu

Teo Kalogjera - Foto PLK Atlas Poreč

ABS PRO 6 – U Dublinu, u Irskoj, nedavno je održano limitirano natjecanje za najjače ljude u svijetu i Europi u powerliftingu. Abs pro liga najjača je europska i svjetska powerlifting organizacija.  Održava se samo jednom godišnje i samo top 10 muških i ženskih natjecatelja na svijetu dobije pozivnicu za sudjelovanje.

Novi član porečkog Powerlifting kluba Atlas Teo Kalogjera jedan je od tih top 10 natjecatelja u svijetu koji dobiva pozivnicu na natjecanje, što je samo po sebi jako veliki uspjeh. Teo je osvojio 8. mjesto u ukupnome poretku. S obzirom na konkurenciju i na to da mu je ovo prvi ovakav nastup jako dobro mjesto. Treba naglasiti da je među svima bio najlakši na vagi, pripadao je kategoriji od -82,5kg, dok su svi ostali pripadali u kategoriji -100kg i -125kg. Isto tako Teo je bio najmlađi natjecatelj i sljedeće godine očekuje puno bolju poziciju.

-Čučnuo je 290kg, s potiska s klupe potisnuo je 210kg, te na mrtvom dizanju podignuo je 270kg. To su zaista velike brojke, a Teo vjeruje da može i puno bolje, kažu iz porečkog kluba. Iz Atlasa ističu da je Teo rođeni Šibenčanin koji trenutno živi i radi u Zagrebu. Odnedavno je pristupio porečkom Atlasu jer je prepoznao rad, volju i predanost pawerliftingu koji Porečani ulažu u ovaj surov sport. Teo ima 21 godinu i od 2019. profesionalno se bavi powerliftingom. Najveća postignuća u karijeri su zasigurno titule svjetskog prvaka u IPF organizaciji, nastup na prije spomenutom ABS PRO-u te isto tako Teo drži 5 svjetskih rekorda u pawerliftingu. Iza sebe ima preko 20-ak izlazaka na razna državna i svjetska natjecanja gdje redovito dominira u konkurenciji.

trgovina supermarket hrana

Müller povukao grickalice s polica zbog mogućeg prisustva čestica metala

Bartulja u Žminj fešta pučka

Za vikend najveća istarska pučka fešta – Bartulja u Žminju. Nastupaju Mladen Grdović, Koktelsi, Night Express Band..