in

Novigrad: Giovanni i Valter Cernogoraz otputovali na Olimpijske igre

Foto Hrvatski olimpijski odbor

U utorak je put Pariza krenula hrvatska delegacija koja će se boriti u streljačkim disciplinama na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu. Trojica hrvatskih predstavnika u streljaštvu su Novigrađanin Giovanni Cernogoraz koji će se natjecati u trapu, te Petar Gorša i Miran Maričić koje očekuju nastupi u zračnoj i malokalibarskoj puški. Kao stručni dio streljačke delegacije, u Pariz je  otputovao i Novigrađanin Valter Cernogoraz.

Giovannija Cernogorza možemo pratiti već ovaj petak na svečanom otvaranju Olimpijskih igara, kada će u paru s džudašicom Barbarom Matić, predvoditi hrvatske sportaše i nositi hrvatsku zastavu. U ozbiljnu ovogodišnju konkurenciju Giovanni dolazi spreman i željan dobrih rezultata. “Spreman sam, osjećam se dobro, zdrav jesam, to je najvažnije. Zadnji treninzi su bili odlični. Dat ću sve od sebe i nadam se finalu, a onda je sve moguće”, najavio je Cernogoraz nastup u Parizu.

Nakon dolaska u Pariz, uz podršku i želje za uspješno natjecanje, Giovannija je posjetilo poznato lice iz pobratimljenog grada La Réole u Francuskoj, gospođa Bernadette Cousin dogradonačelnica, pročelnica za sport i predsjednica Odbora za bratimljenje.

Prema najavama s Hrvatske radio-televizije, ukupno se očekuje oko 240 sati olimpijskog programa u 15 dana (oko 15 sati dnevno) na Drugom programu (HRT – HTV 2), a kvalifikacije trapa na programu su 29. i 30. srpnja, te finale 30. srpnja.

Izvor fotografija: Hrvatski olimpijski odbor

koncert tz poreč

Show „Jackson One“ – oduševio porečku publiku. Uskoro koncert svjetski poznatog Kraak & Smaak Soundsystema

Foto Gradska knjižnica Poreč

POREČ Otvoren ljetni BOOKtižin