in

Počinje 20. sezona Istarske zimske lige

Ove godine obilježava se dvadeseta godišnjica najmnogoljudnije rekreativne lige u trčanju kroz koju je kroz godine prošlo nekoliko tisuća trkača, te se tradicija nastavlja i dalje. 

Pred trkačima je ove sezone osam kola. Dakle, omiljena zimska rekreacija u svom 20. izdanju počinje s prvim kolom, 10. studenog u Medulinu, dva tjedna kasnije nastavlja se u Sv. Petru u Šumi, u Pazinu se trči 1. prosinca, a 15. prosinca u Sečovlju. Liga u Novoj godinu nastavlja u Krnici, koja zaljubljenike u trčanje očekuje  12. siječnja, pa 19. siječnja Rabac, a u drugom mjesecu, domaćin 7. kola je Tupljak i to 2. veljače. Završno, 8. kolo Istarske zimske lige trčat će se  u Poreču 23. veljače.  

„ 20 godina Istarske zimske lige zvuči nevjerovatnim! 1. kolo prije dvadeset godina pretrčalo je 13 zaljubljenika u Pazinu, a danas svako kolo broji više stotina trkača. Drago nam je što je liga postala neizostavno zimsko natjecanje te da ona i dalje privlači rekreativne, a i profesionalne trkače, kako stare tako i nove. Nadamo se stoga, da će i ova jubilarna sezona proći u pravom sportkom duhu te se svakako želimo zahvaliti Plavoj Laguni što je prepoznala ovaj projekt te nas podržava već dugi niz godina “, izjavio je Senad Hodžić u ime SD Trickeri.

 „Zahvaljujemo na suradnji Sportskom društvu Trickeri iz Pazina, te čestitamo povodom 20 godina kontinuiranog održavanja ove značajne sportske manifestacije. Dva desetljeća uspješnog rada u popularizaciji sporta, posebno u zimskom razdoblju, zaista je vrijedno divljenja. Posebno nas veseli činjenica da se toliko domaćih trkača svake godine uključuje i daje svoj doprinos ovom događaju. Zadovoljstvo nam je najaviti da će Plava Laguna, kao ponosni partner lige, povodom ove važne obljetnice osigurati i neka iznenađenja tijekom sezone. Radujemo se što ćemo zajedno nastaviti poticati i razvijati sportsku kulturu u Istri!” – poručuju iz Plave Lagune. 

Prije točno godinu dana, Plava Laguna predstavila je svoj brend Plava Laguna Sport, čime je stavljen snažan naglasak na razvoj sportskog turizma, unapređenje sportske infrastrukture te jačanje 

partnerstava u području sporta. Ovaj brend postao je sinonim za posvećenost sportu i zajednici, a Istarska zimska liga predstavlja jedan od ključnih primjera kako Plava Laguna podržava lokalne sportske inicijative. Kroz ovu suradnju i brojna iznenađenja povodom 20 godina Istarske zimske lige, Plava Laguna ne samo da pomaže u popularizaciji sporta tijekom zimskih mjeseci, već i aktivno doprinosi razvoju sporta na lokalnoj i regionalnoj razini. 

DATUMI POJEDINIH KOLA

1. kolo – 10. XI. 2024.  Medulin

2. kolo – 24. XI. 2024. – Sv. Petar u Šumi

3. kolo – 1. XII. 2024. – Pazin

4. kolo – 15. XII.2024. – Sečovlje

5. kolo – 12. I. 2025. – Krnica

6. kolo – 19. I. 2025. – Rabac

7. kolo – 02. II. 2025. – Tupljak

8. kolo – 23. II. 2025. – Poreč

Više o informacija potražite na trickeri.org. O svim potrebnim detaljima i pojedinim kolima bit ćete pravovremeno obaviješteni i na FB profilu Istarske zimske lige u trčanju.

Foto OŠ Finida Poreč

POREČ: OŠ Finida osvojila četiri prva mjesta u krosu

Foto Sebastijan Skoko

Dan općine Vižinada: Nagrađeni zaslužni mještani, gostovao i predsjednik Milanović