in

POREČ: David Nicoletti i Dorian Zechinatti istarski prvaci u jedrenju, viceprvak Diego Antonio Suarez Radin

Foto Horizont

Odličan nastup članova Jeddriličarskog kluba Horizont na županijskom prvenstvu!

Proteklog vikenda, u pulskom akvatoriju, održano je otvoreno prvenstvo Istarske županije za klase Flying Dutchman, ILCA6, ILCA4 i Optimist. Na regati je sudjelovalo više od 80 jedriličara iz regije, a u izazovnim, vjetrovitim uvjetima, JK Horizont Poreč nastupio je s 11 jedriličara koji su postigli izvrsne rezultate.

U klasi Optimist, David Nicoletti donio je klubu pobjedu i titulu županijskog prvaka! S dosljednim jedrenjem pokazao je izvanrednu formu i vještinu u svim nepredvidivim uvjetima. Leon Labinjan također je ostvario značajan rezultat, zauzevši 3. mjesto u poretku jedriličara iz Istarske županije. Dorian Zechinatti okrunio se titulom prvaka Istarske županije do 12 godina, dok je Diego Antonio Suarez Radin osvojio 2. mjesto u istoj kategoriji, čime su zajedno donijeli titule prvaka i viceprvaka Istarske županije do 12 godina.

Pohvale idu i ostalim optimistima, početnicima u regatnom jedrenju, Eriku Momiću (28.) i Petru Banu (32.), koji su, unatoč izazovnim uvjetima, predstavljali svoj klub u najboljem svjetlu.

Na regati su nastupili i porečki mladi laseraši u klasi ILCA4, koji su se borili za postolje. Franco Enrico Suarez Radin zauzeo je visoko 4. mjesto, odmah ispred klubskog kolege Noela Tuša (5.). Marko Legović je završio na 7. mjestu, a Luca Elio Stanissa na 8. mjestu u ukupnom poretku od 16 prijavljenih brodova.

Na regati je sudjelovala i Nika Fornažar, koja je zauzela 3. mjesto u poretku djevojaka u olimpijskoj klasi ILCA6. Iako uvjeti ovaj put nisu bili na njenoj strani, prošlog tjedna je na regati u Puli odnijela pobjedu u ukupnom poretku, objavio je Horizont.

lisice policija mup ilustracija

Na nogometnom igralištu mahao nožem i prijetio navijačima

Foto OŠ Finida Poreč

POREČ: OŠ Finida na zelenom putu s Erasmus+ projektom