in

Poreč slavio nad turskim Spor Toto SK pred punim tribinima

Foto Rukometni klub Poreč

Rukometaši Poreča svoju osmu europsku sezonu otvorili su slavljem nad Spor Toto SK 32:26 (13:13) u prvoj utakmici prvog kola uz odličnu podršku s tribina. No, odmora nema mnogo jer ih već u nedjelju čeka uzvratni susret u kojem mogu potvrditi prolazak u drugo kolo EHF Europskog kupa.

Utakmica je krenula u dosta izjednačenom tonu i obje momčadi držale su po minimalno vodstvo. Promašeni ziceri i manjak koncentracije onemogućili su Poreču da već u prvih 30 minuta stvori razliku, kao i par dobrih obrana Coskuna Göktepea. Krenulo je s 2:0 Poreča pa završilo na 6:5 za Turke golom Ibrahima Üçdaga da bi Marko Bajan dobro izvedenim sedmercem preokrenuo na 9:8. No, kada je iza 20. minute na porečki gol stao Bruno Ćopić stvari su se počele mijenjati iako se na odmor otišlo pri 13:13.

Ćopićeva pomoć ponajviše se osjetila u prvih deset minuta nastavka – iz njegovih obrana Filip Bonić, Nikola Ivanković i Matija Rađaković stvaraju seriju zgoditaka i postavljaju 23:17. Porečane nije poremetio niti crveni karton Luke Malinaricha koji je uslijedio nakon trećeg isključenja te su porečki momci održavali stečenu prednost sve do kraja susreta. S posljednjim sučevim zviždukom Poreč je slavio 32:26 uz veliku podršku s tribina i navijanjem Šajete Boysa.

Najefikasniji kod Poreča bio je Marko Bajan sa sedam pogodaka, sve iz sedmeraca, šest je upisao Nikola Ivanković, dok je Petar Krupić zabio njih pet. Na vratima je Bruno Ćopić sakupio devet obrana uz 34 % uspješnosti. Spor Toto SK vodio je Halil Ibrahim Öztürk s 11 pogodaka, a spomenuti vratar Coskuna Göktepea ostao je na šest obrana.

“Lijepa večer iza nas, nakon svih oscilacija ove sezone napokon smo odigrali onako kako znamo i možemo. Ne treba se zavaravati rezultatom jer je ispred nas novih 60 minuta potpuno drugačije utakmice. Moram se zahvaliti svim našim navijačima na podršci koju su nam dali. Mislim da su svi koji su nas došli podržati mogli uživati u dobrom rukometu i prekrasnom ambijentu kakav porečki rukomet stvarno i zaslužuje. Pozivam sve naše navijače da dođu i sutra u još većem broju i daju podršku, a mi ćemo dati sve od sebe da im se odužimo”, rječit je bio nakon slavlja najbolji strijelac Poreča Marko Bajan.

Trener Ilija Lovrinović samo se kratko nadovezao: “Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, ali odigrali smo tek ‘prvo poluvrijeme’. Nema euforije, idemo se odmorit i sutra krenuti kao da je 0:0.”

Uzvratni susret na rasporedu je u nedjelju, 22. rujna s početkom u 18 sati i ponovno se pozivaju svi navijači u Veli Jože kako bi pomogli Porečani da potvrde prolazak u drugo kolo EHF Europskog kupa.

EHF Europski kup, 1. kolo, prvi susret:
Spor Toto SK – Poreč 26:32 (13:13)

Spor Toto: Göktepe 6 obrana (6+1), Civan; Pektas, Seymen, Olgun, Üçdag 5, Tinkir 5, Demirezen 4, Gümüsok, Keskin, Öztürk 11, Karakoç 1, Civan, Çelik, Günay, Kasirga
Isključenja: 14 minuta (Gümüsok 4, Pektas 2, Üçdag 2, Karakoç 2, Günay 2)
Sedmerci: 7/7

Poreč: Vladić, Ćopić 9 obrana (9+0); Bonić 3, Rušnjak 3, Boka, Krupić 5, Malinarich, Popović, Rađaković 3, Jaman 2, Ikanović 3, Ivanković 6, Bajan 7, Božić, Jelić, Ljubić
Isključenja: 12 minuta (Malinarich 6, Rađaković 2, Ivanković 2, Jelić 2)
Sedmerci: 7/7

Izvor: Rukometni klub Poreč

ljekarna apoteka ilustracija foto pixabay

Dežurna ljekarna u Poreču u nedjelju 22.9.2024.

Ars Sacra Vižinada - Foto Slavko Ledić

Bogate nagrade na Ars Sacri u Vižinadi: Najbolje ocijenjeni radovi Martine Brkić i Livija Zoppolata