in

Porečani na teškom gostovanju u Metkoviću osvojili dva važna boda

Foto Rukometni klub Poreč

Rukometaši Poreča s teškog gostovanja u Metkoviću vraćaju se s dva jako bitna boda. Pobjedom nad Metković- Zalmo 21:20 (8:8) igrači Ilije Lovrinovića stigli su do trećeg ovosezonskog slavlja, te se sada okreću novim utakmicama EHF europskog kupa protiv London GD.

Foto Rukometni klub Poreč
Foto Rukometni klub Poreč

Utakmicu su bolje otvorili rukometaši Poreča pogodcima Nikole Ivankovića i Armana Ikanovića za 0:2 u četvrtoj minuti igre. Prvi gol su Metkovci zabili tek u sedmoj minuti pogotkom Josipa Čuture  za 1:2. Sljedeći gol za novo vodstvo Porečana zabio je Marko Bajan iz sedmerca tek u jedanaestoj minuti za 1:3, što uz činjenicu da ni jedna ekipa nije vodila sa više od dva gola razlike puno govori o utakmici i kakva se teška rovovska bitka vodila na parketu.

Sa dva uzastopna pogotka Metković-Zalmo dolazi do izjednačenja u 13. minuti susreta, no Porečani uzvraćaju i sa svoja dva uzastopna gola opet bježe na dva gola prednosti ( 3:5). Na odmor se otišlo pri rezultatu 8:8,  koji je postavljen u 24. minuti, ali do kraja poluvremena izmjenjivali su se igrači jedne i druge momčadi sa tehničkim greškama i golmani sa obranama.

Drugo poluvrijeme bolje otvara domaćin zgodicima Patrika Pavičića i Mihaela Krešića za 10:8. U 37. minuti Filip Bonić postiže izjednačavajući gol za 12:12, i od tada se praktički igra gol za gol.

Od 51. minute i vodstva  rukometaša Metković-Zalma 18:17, do 57. minute Poreč serijom 3:0 okreće rezultat u svoju korist (18:20), tu prednost šutem iz sedmerca 11 sekundi prije kraja uspijeva smanjiti Dario Raguž za 20:21, ali više vremena nije bilo i u Metkoviću se zaorilo ” A u Porečuuuu…”

Najbolji strijelac kod Poreča bio je Arman Ikanović sa osam pogodaka. Na vratima je Bruno Ćopić upisao 7 obrana uz 35% uspješnosti. Kod Metković-Zalmo-a istaknuo se vratar Ante Granić s 15 obrana i uspješnosti od 46%.

U sljedećem kolu Poreč je ponovno u gostima. U srijedu 30. listopada snage će odmjeriti sa Rudarom iz Ruda, no prije toga u petak i subotu 25. i 26.listopada u Poreču ih očekuju dva susreta protiv ekipe London GD HC u drugom kolu europskog kupa.

“Mislim da smo odigrali ratničku utakmicu, koja nije bila lijepa za gledati, ali moji dečki su dali maksimum i na tome im čestitam. Danas ćemo proslaviti pobjedu i već od ponedjeljka se okrećemo Europi.”
, rekao je nakon utakmice trener Ilija Lovrinović.

“Nakon teške i neizvjesne utakmice do samog kraja, sreća je ipak otišla na našu stranu. Nosimo kući 2 boda to je najbitnije, sutra nam slijedi odmor, a od ponedjeljka priprema za Europu sljedeći vikend protiv ekipe Londona. Ovim putem pozivam navijače da nas dođu podržati u što većem broju”, dodao je najraspoloženiji Porečan večeras Arman Ikanović.

Paket24 Premijer liga, Liga A, 7. kolo:
Metković-Zalmo – Poreč 20:21 (8:8)

Metković-Zalmo: Granić 15 obrana, Hrka 1 obrana, Cvitanović, Halilović 3, Goshevski, Krešić 3, Čutura 3, Prlić, Pavičić 2, Hrka, Marević, Tarabochia 2, Raguž 3, Kadrić 2, Eraković, Batinović 2, Begović
Isključenja: 6 minuta (Cvitanović 2, Čutura 2, Pavičić 2)
Sedmerci: 2/2

Poreč: Aleksić, Vladić 1 obrana Ćopić 7 obrana; Varljen, Bonić 2, Rušnjak 2, Boka 1, Krupić 1, Malinarich , Popović, Jaman, Ikanović 8, Ivanković 3, Bajan 2(1+1), Božić, Ljubić 2
Isključenja: 6 minuta (Malinarich 2, Ivanković 2, Ljubić 2)
Sedmerci: 1/1

Izvor: Rukometni klub Poreč

trgovina supermarket hrana

Ovo su trgovine koje rade u Istri u nedjelju 20. listopada 2024.

Dječja predstava Šuma Striborova danas, 20.10., u Poreču