in

Šest olimpijskih pobjednika na streljačkom natjecanju u Novigradu

Foto Grad Novigrad

Posljednjeg vikenda u kolovozu, od 31. kolovoza do 1. rujna, na streljani Alpina u Bužiniji, pod organizacijom Streljačkog društva Gusar, održat će se streljačko natjecanje u gađanju glinenih golubova discipline trap – XI. Grand Prix Beretta.

Za natjecanje se prijavilo ukupno 150 strijelaca u ženskoj, te muškoj seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. Među ovogodišnjim natjecateljima pratit ćemo nastupe čak šest osvajača olimpijskih medalja u disciplini trap.

Hrvatske boje branit će dva proslavljena osvajača zlatnih medalja, domaćin, novigradski gusar, Giovanni Cernogoraz zlatan u Londonu 2012. i Josip Glasnović sa zlatom iz Rija 2016.godine. Na streljani će nastupiti izvrsni talijanski pucači, Silvana Stanko, osvajačica srebra s ovogodišnjih olimpijskih igara u Parizu i Giovanni Pellielo, osvajač četiri olimpijske medalje, a posljednja je srebrna medalja iz Rija. Pridružit će im se najbolji pucači i nosioci medalja sa svjetskih i europskih prvenstava, natjecatelji iz Srbije, Slovenije, Mađarske, Irske, Uzbekistana i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Natjecatelje očekuje i bogat fond nagrada, a pobjednik A i pobjednik B kategorije, osvojit će i vrijedne natjecateljske puške Beretta Silver Pigeon. Program natjecanja započinje službenim treninzima na streljani Alpina u Bužiniji u petak 30.kolovoza od 9 do 17 sati, a natjecanja su na rasporedu u subotu i nedjelju 31.8. i 1.9., od 8 sati ujutro do 19 sati navečer.

Organizator natjecanja Streljački klub Gusar, zahvaljuje Gradu Novigradu-Cittanova, Turističkoj zajednici grada Novigrada-Cittanova, te Tvornici oružja Beretta i Tvornici streljiva M90, te svi ostalim donatorima i sponzorima koji su omogućili održavanje ovog tradicionalnog natjecanja.

Više detalja o natjecanju možete potražiti kod domaćina u Streljačkom klubu Gusar, koji vas pozivaju da idućeg vikenda dođete na novigradsku streljanu u Bužiniji i podržite naše strijelce, te sami doživite uzbudljivi adrenalin ovog streljačkog sporta.

Foto TZ Funtana

Funtana poziva na 6. Ribarsku feštu – Nastupaju Top of the Pops i Pop Gunz

Foto Grad Poreč

Porečkim sportašima nabavljeni novi kombi, jedrilica, sportska oprema…