in

Trail utrka u srcu Istre: Prijavite se i uživajte u predivnoj prirodi Kašćerge

Tim Kašćerga Trail

Kašćerga – malo selo u srcu Istre s nešto više od 200 stanovnika jedno je od dvanaest mjesnih odbora unutar grada Pazina. Ovaj kraj poznat je po predivnim vidikovcima, okružen slikovitim brežuljcima, što ga čini idealnim za ljubitelje aktivnosti na otvorenom.

Tim Kašćerga Trail
Tim Kašćerga Trail

Stanovnici, mlađi i stariji, privrženi su svom kraju i na najbolji način iskorištavaju njegove prirodne resurse. Bilo da se bave poljoprivredom, lovom, šumarstvom, turizmom ili jednostavno uživaju u aktivnostima na otvorenom… Iz ljubavi prema svom kraju i sportu, prije nekoliko godina organizirana je prva trail utrka u Kašćergi, koja je naišla na dobar odaziv.

Ove godine, s još više entuzijazma, utrka se ponovno održava 12. listopada uz izvrsnu ekipu i neke novitete! Trail utrka će se održati na dvije staze:

● Duga staza (18 km, 830 m+) proteže se od vrha Pilošćak do jezera Butoniga. Ova trasa uključuje izazovne uspone i spustove, šumske staze i potočiće te nudi prekrasne poglede na istarske brežuljke, vinograde i maslinike. Više informacija dostupno je na poveznici: bit.ly/DugaStaza

● Kratka staza (8 km, 330 m+), kao skraćena verzija duge staze, ima manje uspona, ali jednako ćete uživati u pogledu na krajolik. Idealna je za one koji žele osjetiti čari prirode na kraćoj dionici.

Više informacija dostupno je na poveznici: bit.ly/KratkaStaza

Startnina iznosi 10 €, a plaća se na dan utrke prilikom preuzimanja startnog broja.

Za sve prijavljene sudionike osiguran je startni paket, okrepa na stazi, zasluženi obrok te druženje i zabava nakon utrke. Prijaviti se možete putem poveznice: bit.ly/Prijava_KašćergaTrail

Vrijedi istaknuti da su organizatori mladi ljudi iz ovog kraja, vođeni ljubavlju prema sportu i prirodi. Ovaj događaj najbolji je način za iskoristiti ljepotu i bogatstvo ovog idiličnog kraja. Ovakvim aktivnostima podsjećamo se na važnost povratka prirodi, uživanja u njezinim ljepotama i zahvalnosti za sve što nam pruža.

Kašćerga je idealno mjesto za sve koji traže mir, predivne vidike i harmoniju s prirodom. Bilo da ste iskusni trkači, rekreativci ili jednostavno ljubitelji dobre atmosfere, svi ste pozvani 12. listopada u Kašćergu na lijep dan u prirodi!

novigrad zbirka pjesama pjesnikinja

Novigrađanka Branka Kostić u nedjelju predstavlja zbirku pjesama na Vrisku

Foto Vatrogasci Umag

NOVIGRAD – ANTENAL: Pod utjecajem alkohola sletio s ceste i udario u ogradu