in

Vaterpolisti Poreča organizirali odličan turnir na Porečkom delfinu

Foto Vaterpolo klub Poreč

Uz svesrdnu podršku Sportske zajednice Grada Poreča, prošle je subote VK Poreč bio domaćin turnira u sklopu 23. i po svemu rekordnog Porečkog delfina. Na turnir se odazvalo, uz predstavnike domaćina, još tri kluba i to: VK Lošinj, VK Pula i VK Delfin Rovinj. Svaka je utakmica trajala 4 četvrtine po 5 minuta, a sudjelovali su cure i dečki od 10 do 13 godina. 

Foto Vaterpolo klub Poreč
Foto Vaterpolo klub Poreč

Uz svesrdnu podršku Sportske zajednice Grada Poreča, prošle je subote VK Poreč bio domaćin turnira u sklopu 23. i po svemu rekordnog Porečkog delfina. Na turnir se odazvalo, uz predstavnike domaćina, još tri kluba i to: VK Lošinj, VK Pula i VK Delfin Rovinj. Svaka je utakmica trajala 4 četvrtine po 5 minuta, a sudjelovale su cure i dečki od 10 do 13 godina.
Kako i spada u pripremi turnira za mlađe kategorije, VK Poreč se pobrinuo za dolazak sudca i liječnika koji je bio prisutan na zapisničkom stolu čitavo vrijeme trajanja turnira.
Turnir su otvorili prvim susretom VK Poreč protiv VK Rovinja. Kako je i ranije bilo izvjesno, VK Rovinj su u ovom trenutku kondicijski i taktički najbolje pripremljena vaterpolo ekipa u Istri, te su pobijedili domaćine rezultatom 14 – 5. Drugu utakmicu turnira odigrali su VK Delfin Rovinj protiv VK Pule. Rovinj je ovu utakmicu dobio s rezultatom 10 – 2. Najzanimljivija utakmica za roditelje i ljubitelje porečkog vaterpola bila je iduća i to između VK Poreč i VK Lošinj. Obje ekipe su podjednake po snazi, što se pokazalo i ovim susretom. VK Lošinj pojačan starijim igračima i igračicama u tijesnoj utakmici izborio je pobjedu rezultatom 8 – 5. Nakon pobjede nad Porečom, Lošinj je izgubio s visokom razlikom protiv Rovinja rezultatom 2 – 17.  Poreč je zatim izgubio protiv Pule 3 – 7, a Lošinj pobijedio Pulu sa 6 – 5.

Foto Vaterpolo klub Poreč
Foto Vaterpolo klub Poreč

Pobjednici turnira Porečki delfin postali su VK Delfin Rovinj, drugo mjesto osvojila je ekipa VK Lošinja, treće VK Pula. Domaćini su bili dobri organizatori i stekli su nova iskustva u ovom atraktivnom sportu.

Nažalost, nedostatak pravih uvjeta treninga sputava ih u napredovanju. Ipak pomaci se vide i svakim novim susretom postaju uigraniji, homogeniji i na kraju iskusniji.
Nakon turnira, nastavljeno je druženje uz zajednički ručak i podjelu medalja i pehara. Posebno su se u organizaciji istaknuli i sami roditelji igrača i igračica, osim navijanjem to je bilo i pripremom kolača za sve sudionike takmičenja.

VK Poreč nastavlja s treninzima na Gradskom kupalištu sve dok vremenski uvjeti to budu dopuštali. Iz kluba pozivaju sve zainteresirane da se uključe u školu vaterpola uz vodstvo educiranih trenera i puno dobrog raspoloženja.

Autor: Vaterpolo klub Poreč

matea

POREČ: Matea Sumajstorčić osvojila medalju na Europskom kupu u Ohridu

Najbolji orači na istarskom natjecanju u oranju u Poreču

Istarsko natjecanje u oranju u Poreču – Najbolji orači iz Seline i Višnjana