in

Veliki uspjeh Istrijana na državnom natjecanju dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH

S otvaranja igara

Predstavnici UDVDR-a Istarske županije sudjelovali su na 28. državnom natjecanju dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH održanog 21. rujna u Varaždinu i osvojili drugo mjesto, sa samo bodom zaostatka za predstavnicima Vukovarsko-srijemske županije kojima je ovo treće uzastopno osvajanje prvog mjesta.

Pikado žene

Sportsko natjecanje na kojem je nastupilo više od 900 sudionika iz 20 županija Republike Hrvatske održano je u deset sportskih disciplina: boćanju, kuglanju, visećoj kuglani, streljaštvu, stolnom tenisu, sportskom ribolovu, šahu, elektronskom pikadu za muške, elektronskom pikadu za žene, te kartaškoj igri briškuli i beli.

Natjecanje je započelo mimohodom, intoniranjem državne himne te je minutom šutnje odana počast za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje. Prisutnima su se kratkim govorom obratili predstavnici ministarstva, županije i grada nakon čega je državni tajnik Darko Vekić otvorio natjecanje koje se odvijalo na raznim lokacijama u  Varaždinu, Ludbregu, Ivanecu, Novom Marofu, Varaždinskim Toplicama i Maruševcu.

Ribolovci

Nakon cjelodnevnog takmičenja svi su se sudionici okupili u „Areni Varaždin” gdje je obavljeno svečano proglašenje pobjednika kojem je nazočio i potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved koji je na opće iznenađenje istarskih predstavnika uručio predsjedniku podružnice Istarske županije Miru Sošiću pehar za osvojeno drugo mjesto.

S otvaranja igara

Uspjeh je to cijele ekipe, a posebno boćara i natjecatelja u elektronskom pikadu koji su osvojili druga mjesta kao i ženske ekipe u elektronskom pikadu i ribolovaca koji su osvojili treća mjesta, prenio je Boris Šverko.

Foto Grad Poreč

POREČ: Uspješna akcija „Moja kosa za radost djeteta“ – kosu doniralo 25 osoba

ilustracija voda boca

Bez vode 25. rujna dio Višnjana