in

VIŽINADA: Odgađa se rekreativni maraton Parenzana. Ima novi datum

Foto Slavko Ledić

-Svi smo se beskrajno veselili nadolazećoj nedjelji 15. rujna 2024. i svima najomiljenijem rekreativnom događanju u posezoni, biciklističkom maratona Parenzana, no vremenske prilike promijenile su planove te se maraton odgađa za tjedan dana, odnosno, za nedjelju 22. rujna 2024., javljaju iz Turističke zajednice općine Vižinada.

Meteorološka služba obavijestila je da će ove nedjelje biti kišno, što nikako nije pogodno za maraton Parenzana koji osim biciklističke ima i pješačku rutu. Stoga nije bilo izbora nego pomaknuti događanje na 22. rujna kad će maraton startati u centru Vižinade u 10 sati.

Bit će to 27. izdanje vodećeg biciklističko-rekreativnog istarskog događanja koje tradicionalno okuplja više od tisuću biciklista iz cijele Istre i Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Njemačke i drugih zemalja. Maraton organizira Turistička zajednica Općine Vižinada.

Kao i uvijek, i 27. rekreativni biciklistički maraton Parenzana vozit će se kroz predivne vizure istarske prirode duž trase nekadašnje željezničke pruge Parenzana, u ukupnoj duljini od 46,7 kilometara. Cijela trasa je asfaltirana, pa će sudionici istinski moći uživati u bicikliranju i prirodnim ljepotama kojima će biti okruženi cijelo vrijeme. Ruta starta u Vižinadi, pa nakon toga dalje: Tićan – Karojba – Motovun – raskrsnica Mirna most – Istarske Toplice – Livade – raskrsnica Mirna most – Ponte Porton – Vižinada (cilj). 

Naravno, vodilo se računa i o svim rekreativcima koji prednost daju pješačenju, pa je za njih organizirana pješačka tura koja starta u 10.15 sati i duljine je deset kilometara.

Prijave se obavljaju na dan održavanja maratona, 22. rujna, od 7 do 9 sati u školskoj sportskoj dvorani u Vižinadi. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 10 eura po osobi te uključuje majicu, medalju, vodu, okrjepu i obrok. Djeca do 10 godina ne plaćaju kotizaciju, dok svi mlađi od 14 godina moraju imaju suglasnost roditelja ili staratelja za sudjelovanje u maratonu ili osiguranu pratnju odrasle osobe. Stoga je za sudjelovanje djece do 14 godina na web stranici TZ-a Općine Vižinada potrebno preuzeti obrazac te ga ispunjenog dostaviti prije maratona na email info@tz-vizinada.hr
S obzirom da je sigurnost na prvom mjestu, obavezno je korištenje zaštitne kacige za djecu mlađu od 16 godina.

tunel učka

Šef IDS-a: Tunel Učka mora biti besplatan za Istrijane

Istarska policija najavila “vikend akciju”: Ne vozite ako ste konzumirali alkohol i drogu