in

VIŽINADA: Održan memorijalni boćarski turnir “Berto i Branko Vižintin”

Foto Općina Vižinada

Već tradicionalno je krajem lipnja održan Memorijalni boćarski turnir “Berto i Branko Vižintin” u organizaciji Boćarskog kluba Vižinada koji se svrstava među klubove s najduljim djelovanjem na području Poreštine, a iznjedrio je mnoge boćare uspješne i na državnoj razini.

Memorijalni turnir odigran je u subotu 24. lipnja te je na njemu sudjelovalu ukupno 12 ekipa, tri iz Vižinade i one iz Svetog Lovreča, Grožnjana, Červara, Nove vasi, Kaštela, Šterne, Muntrilja, Višnjana i Kuki iz Poreča.

U odličnoj atmosferi u kojoj su boćarski znalci pokazali vrhunsko umijeće prvo mjesto odnijela je ekipa Nove Vasi u sastavu Aldo Mateš, Ivan Bernobić i Klaudio Beletić. Drugi su bili boćari iz Muntrilja, Davor Sirotić, Robi Sirotić, Oliver Bubičić i Milan Krizmanić, dok su treće mjesto zauzeli natjecatelji iz Grožnjana, Željko Rumin, Edoardo Disiot, Aleksandar Krt i Lučo Štokovac. Četvrto mjesto pripalo je ekipi iz Višnjana u kojoj su bili Elvis Čendak, Toni Sinožić i Oliver Kovačić, najbolji koštador je bio Predrag Vladušić iz Červara, a najbolji izbijač Oliver Bubičić iz Muntrilja. Prije početka natjecanja sve igrače i navijače pozdravili su zamjenica načelnika općine i predsjednica Zajednice Talijana Vižinada Neda Šainčić Pilato te predsjednik Kluba Patrik Radešić.

Inače, memorijalni turnir u Vižinadi počeo se održavati još 1979. godine u čast tragično preminulom omladinskom prvaku Hrvatske i reprezentativcu Bertu Vižintinu, a od 2021. godine turnir mijenja naziv u “Berto i Branko Vižintin” kako bi se sačuvala uspomena i na Bertovog brata, također izvrsnog boćara, saznajemo u Općini Vižinada.

Kultni austrijski Falstaff Istri posvetio izuzetan specijal na gotovo 150 stranica

Prijem za Kickboxing klub Zeus - Foto Općina Vižinada

Kickboksači iz Vižinade ostvarili izvrsne rezultate na Svjetskom kupu u Mađarskoj