in

Župan održao prijem za uspješne istarske kickboksače, osvajače medalja na Svjetskom prvenstvu

Foto Istarska županija

 U sjedištu Istarske županije, u Puli održan je prijem za uspješne istarske kickboksače koji su na Svjetskom kickboxing prvenstvu za djecu, kadete i juniore, u organizaciji WAKO federacije, osvojili 4 zlatne i 1 brončanu medalju. Uspješne mlade sportaše je primio istarski župan Boris Miletić, zajedno s pročelnikom Upravnog odjela župana Ivanom Glušcem, a na prijemu su sudjelovali i predsjednik Kickboxing saveza Istarske županije i trener KBK Buja Dragan Ljuboja, trener KBK Planet Sport Edi Višković i trener KBK Minotaur Denis Matejčić. 

Župan Miletić je čestitao mladim istarskim kickboksačima i njihovim trenerima na izvanrednim rezultatima na svjetskoj razini koji služe na ponos cijeloj Istri, ali i koji predstavljaju važnu motivaciju mladim sportašima.

„Kada sportaš osvoji naslov svjetskog prvaka, nakon toliko truda, zalaganja i odricanja, tome se vrijedi pokloniti i to treba posebno cijeniti. Drago mi je da u našoj Istri imamo oko 17.000 osoba koje se aktivno bave natjecateljskim sportom i što zaista pokazuje da imamo jako puno talentiranih sportaša koji ostvaruju brojne zapažene rezultate. U današnje vrijeme puno se toga odvija u virtualnom svijetu i vi ste kao mladi sportaši zapravo primjer vašim vršnjacima kako zdravo živjeti.“ – poručio je župan Miletić i istaknuo kako izdvajanja Županije i 10 istarskih gradova za sport u razdoblju od 2020.-2025. iznose preko 71,5 milijuna EUR.

Predsjednik Kickboxing saveza Istarske županije Dragan Ljuboja zahvalio se županu Miletiću na prijemu, a posebno na uspostavi uspješnog Fonda za sport Istarske županije koji je znatno poboljšao uvjete i dostupnost obrazovanja za trenere i trenerice.

„Dojmovi s natjecanja se još nisu slegli, bili smo emotivni nakon ovakvih rezultata. Mislim kako je sinergija krenula iz Saveza u posljednjih 5-6 godina gdje smo podignuli razinu rada od onih najmanjih koji su tek počeli s bavljenjem sportom, pa sada imamo oko 2000 registriranih sportaša, rekreativaca u našim klubovima. Ove godine smo i po prvi put uspjeli organizirati i županijsko prvenstvo u ringovim disciplinama na što smo posebno ponosni,“ kazao je trener Ljuboja.

Pročelnik Glušac se pridružio čestitkama te je istaknuo važnost ovakvih svjetskih uspjeha koji su ujedno motivacija novim članovima na bavljenje kickboxingom i prakticiranje sportskog načina života.

„Sljedeće godine Istra postaje Europskom regijom sporta gdje ćemo se truditi uključiti sve sportove i što širi krug sportaša i samih klubova, te napraviti dodatnu promociju sporta u Istri. Želja nam je dodatno potaknuti djecu da se nastave baviti sportom i nakon što krenu u srednju školu jer tada se najčešće dogodi da odustanu,“ poručio je pročelnik Glušac.

Hrvatska reprezentacija na Svjetskom kickboxing prvenstvu za djecu, kadete i juniore koje se održalo krajem prošlog mjeseca u Budimpešti, ukupno je osvojila 10 zlata, 5 srebra i 17 bronca, od čega 4 zlata i 1 broncu idu klubovima Kickboxing saveza Istarske županije i to 2 zlata u KBK Planet Sport iz Pule koje je osvojio dvostruki juniorski prvak Ivano Čelić, dva zlata Anđeline Videc i Ryana Aličajića u Dragon Kickboxing & Fitness Gym Buje i bronca Grete Marečić u Minotaur Pazin.

S 2,68 promila sinoć u Umagu izazvala nesreću. Izgubila nadzor i zabila se u betonski zid

capybara poreč

POREČ: Capybara najavila ciklus radionica o 3D printanju i 3D modeliranju